zavod za skolstvo-02-01
Uporedo realizovana dva modula obuke direktora. Ovog puta u Bijelom Polju!
„Nastava/Učenje” i „Obezbjeđivanje kvalitata rada obrazovno-vaspitne ustanove”.

U Bijelom Polju 14. i 15. marta 2024. uporedo su održana dva modula Programa za obuku rukovodilaca: „Nastava/Učenje” i „Obezbjeđivanje kvalitata rada obrazovno-vaspitne ustanove”.

Modul: „Nastava/Učenje” održan je u JU OŠ „Dušan Korać” u Bijelom Polju. Direktorica Todora Popović je predstavila školu kojom rukovodi i poželjela srdačnu dobrodošlicu svim trenerima i polaznicima obuke. Kako se radi o novoj zgradi koja je ove školske godine otvorila svoja vrata za učenike i zaposlene, u novom ambijentu i ruhu, kao i sa izuzetnim tehničkim mogućnostima, ova škola je velikodušno otvorila vrata i za naše trenere/ice i polaznike/ce obuke i pružila sve uslove za kvalitetan rad i prijatnu atmosferu. Nakon ove prezentacije, zvanično je počela obuka iz modula Treneri/ce  obuke ovog modula su bili: Radoje Novović (Zavod za školstvo) i prof. dr Dijana Vučković (UCG).

Sve planirane radionice su realizovane u atmosferi inspirativnoj za učenje i interakciju, odisale su dinamičnošću, a polaznici su pokazali veliku zainteresovanost.

Modul: „Obezbjeđenje kvaliteta rada obrazovno-vaspitne ustanove“ održan je u Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju. Direktor Zoran Vuković, već drugi put domaćin obuke za rukovodioce, predstavio je školu i poželio srdačnu dobrodošlicu trenerima i kolegama rukovodiocima. Škola je ukazala izuzetno gostoprimstvo i tako obezbijedila da se ova obuka, kojoj se odazvao veliki broj direktora/ica, održi u kvalitetnim i veoma prijatnim uslovima. Treneri/ce su bili: mr Zoran Lalović i Nataša Rašović (Zavod za školstvo) i Zorica Minić (Ispitni centar Crne Gore).

Realizovane su sve planirane radionice u dinamičnoj i saradničkoj atmosferi. Polaznici/ce su bili zainteresovani, kooperativni i konstruktivno učestvovali u diskusijama.

Organizatorka obuka, koleginica Dragana Radunović je na kraju obuka uručila zahvalnice školama-domaćinima i iskazala veliku zahvalnost na gostoprimstvu i srdačnom prijemu u svoje ime i ime Zavoda za školstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *