zavod za skolstvo-02-01
“Moje vrijednosti i vrline“ – obuka za trenere
Širenje znanja i vještina na potencijalne trenere i trenerice, a u skladu s osnovnim ciljevima programa "Moje vrijednosti i vrline".

U Zavodu za školstvo 21. i 22. juna 2023. godine realizovan je program obuke „Moje vrijednosti i vrline“ – obuka za trenere (Katalog, br. 198, PO – VII).

Trenerice: mr Nada Mitrović i Jadranka Gavranović.

Cilj programa: širenje znanja i vještina na potencijalne trenere i trenerice, a u skladu s osnovnim ciljevima programa.

Učesnici i učesnice obuke su imali prilku da prošire svoja znanja o uticaju SE vještina na cjeloviti razvoj učenika, mentalno zdravlje adolescenata i prevenciju nasilja. U interaktivnom radu analizirali su pristupe u razvoju SE vještina, nastavničke stilove i kompetencije u obučavanju odraslih, vještine vođenja grupe i prevladavanja prepreka za efektivnu dinamiku, planiraju i izvode aktivnosti za obuku nastavnika/ca, identifikuju mogućnosti za PRNŠ u cilju osnaživanja kompetencija nastavnika za razvoj SE vještina.

Ciljna grupa: nastavnici i stručni saradnici koji su završili osnovnu obuku za program, neposredno učestvovali u realizaciji programa "Moje vrijednosti i vrline” u trajanju od jedne školske godine (uz preporuku direktora škole).

Organizatorka programa: Ljiljana Ivanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *